yritysraitti.net

Internetin lyhyt historia

Posted by: Roberto Ferry II | Category: Blogi | Comments Off on Viisi vinkkiä yrityksen tehokkaaseen mainostamiseen

online-advertising

  • Päätä kohderyhmäsi.Kun tiedät, ketä tavoittelet, mainonta uppoaa tehokkaammin. Jos tuotetta tai palvelua myydään kaikille, on olemassa riski, ettei kukaan koe sitä todella omakseen. Kun kohderyhmä on määritelty tarkkaan ja mietitty, kenelle tuotteilla tai palveluilla on eniten käyttöä ja kenelle niitä myydään, löytävät nämä ihmiset yrityksen helpommin ja sitoutuminen on todennäköisempää.
  • Panosta nettisivujen laatuun ja hakukoneoptimointiin.Jokaisella yrityksellä on tätä nykyä varmasti jonkinlaiset kotisivut, mutta tarkoituksen mukaisuus ei sivustoilla aina ole parhaissa mahdollisissa kantimissa. Verkkosivustoa suunnitellessa kannattaa miettiä, mikä sivujen tarkoitus on ja miten tärkeimmät tiedot saa mahdollisimman tehokkaasti ja selkeästi esiin. Varmista myös, että nettisivusi ovat mobiiliystävälliset, sillä suurin osa netin käyttäjistä surffailee mobiililaitteella. Hakukoneoptimointi nostaa sivustosi korkealle Google-haussa, mikä puolestaan varmistaa tuotteistasi tai palveluistasi kiinnostuneiden ihmisten löytämisen sivuillesi.
  • Brändää yrityksesi – ja jopa itsesi.Visuaalisen ilmeen sekä mainonnan välittämän viestin tulisi olla yhtenäinen markkinointikanavasta ja -alustasta riippumatta. Omaleimaisuus ja tunnistettavuus rakentavat ja vahvistavat brändiä, mikä edistää myyntiä ja on oiva keino näkyä kilpailijoista. Etenkin pientä yritystä pyörittävän yrittäjän kannattaa kiinnittää huomiota myös omaan olemukseensa ja julkikuvaansa: brändää yrityksen lisäksi myös itsesi ja rakenna positiivista mielikuvaa taidoistasi sekä osaamisestasi esimerkiksi sisältömarkkinoinnin keinoin sosiaalisessa mediassa.
  • Mainosta sosiaalisessa mediassa.Sosiaalisen median palvelujen käyttö markkinoinnissa on monelle yritykselle nykyisin jo melkeinpä itsestäänselvyys. Markkinointikanavaa valitessa kannattaa kuitenkin muistaa, että eri kohdeyleisöt viihtyvät eri palveluissa: teini-ikäiset kuluttajat esimerkiksi vaikuttavat siirtyvän sankoin joukoin julkisista palveluista yksityisiin. Myös sosiaalisessa mediassa mainostaessa ensimmäinen askel on siis oman kohderyhmän huolellinen määrittely ja omien asiakkaiden tunteminen.
  • Tee yhteistyötä ja hyödynnä verkostoja.Pienemmän tai aloittelevan yrittäjän kannattaa pitää silmällä omaan toimintaan liittyviä yrityksiä, jotka eivät kuitenkaan ole kilpailijoita. Tällaisen yrityksen kanssa voi esimerkiksi toteuttaa yhteismainontaa jaetuin kuluin tai suunnitella molempia tahoja hyödyttäviä yhteiskampanjoita. Verkostoituminen esimerkiksi LinkedInissä tai Twitterissä auttaa löytämään kiinnostavia ja hyödyllisiä kontakteja sekä ystäväyrityksiä.