yritysraitti.net

Internetin lyhyt historia

Posted by: Roberto Ferry II | Category: Blogi | Comments Off on Opi verkkotyöskentelyn salat

Työmarkkinoilla vallitsevat kansainvälisesti mielenkiintoiset ajat. Teknologian vallankumous tekee tietyn alan työpaikoista kannattamattomia ja automaation myötä mekaaniset ja erityisesti palvelualan työpaikat tulevat katoamaan. Täten nuorten opiskelijoiden pitää miettiä tarkasti hyvissä ajoin, mille alalle kannattaisi tulevaisuudessa työllistyä. IT-ala kannattaa merkitä muistiin.

Jatkuvasti kehittyvä ala

Toki IT-ala on yhtälailla laaja kuin muutkin työnalat. Koodauksesta ja ohjelmoinnista tekniikan automaatioon, kaikki nämä tarjoavat mielenkiintoisia työtehtäviä, joiden hallitseminen vaatii jatkuvaa koulutusta. Yksi laajin informaatiotekniikan ala liittyy verkon kehittymiseen – eikä verkolla tällä kertaa tarkoiteta isoisäsi vanhoja kalaverkkoja, vaan esimerkiksi internet- ja serveripalvelimien kehittämistä ja ylläpitoa.Merkittävä osa elämästämme on tavalla tai toisella riippuvaista internetistä. Olemme kytköksissä verkkomaailmaan lähes 24 tuntia vuorokaudessa sosiaalisen median kautta, uutisia lukiessa ja esimerkiksi työhön liittyvien sähköpostien kautta. Toisin sanoen verkkomaailman suunnistajille löytyy aina kysyntää, sillä jonkun on pidettävä järjestelmää yllä. Kyse voi olla turvallisuudesta, ylläpidosta, kehityksestä, ohjelmoinnista ja servereiden läpiajamisesta. Vaihtoehdot ovat kirjavia ja mikä tärkeintä, herkullisen rahakkaita ammatteja.

Internet on nuorten pelikenttä

Nuoret aivot oppivat tunnetusti paremmin uusia asioita kuin vanhemmat ”lamput”. Mutta tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö muutkin pystyisi oppimaan verkkomaailman kikkoja. Toki vanhemmat ja työssäkäyvät ihmiset eivät pysty välttämättä keskittämään tarvittavia voimavaroja täysin uuden ammatin opiskelemiseen. Toisaalta kiitokset kehittyneelle informaatioteknologialle, ihmisten ei tarvitse välttämättä ilmoittautua erilaisille kursseille, jotka maksavat yleensä sitä laadukkainta hunajaa. Internetin ihmeellisen maailman avulla kaikki voivat opiskella usein jopa ilmaiseksi erilaisilla sivustoilla, missä alan ammattilaiset opettavat videokurssien avulla alan kuin alan salaisuudet.Ehkä ovelasti ajatellen hyvä tapa aloittaa opinnot verkko-alan ura on aloittaa verkostoituminen oikeiden ihmisten kanssa. Jokaisen alan hallitseminen vaatii aikaa ja vaivaa – tarkoittaen sitä, että uuden ammatin valitsemiseen tarvitaan huomattavia investointeja ajan suhteen. Mutta opiskelu kannattaa aina, ja voit aloittaa internetin alkeista artikkelissamme Internet-teknologiat.